Case Study:
Keesvanbekkum.nl

ANNEMIEK VAN LUINEN

Een huisstijl die 100% klopt, daar ga ik voor!

Van Kees kreeg ik de vraag of ik hem kon helpen met het ontwerpen van een logo, visitekaartje en website voor zijn eigen bedrijf. Ik werd meteen helemaal enthousiast, want van dit soort opdrachten word ik altijd blij.

Om erachter te komen waar iemand naar op zoek is, heb ik een vragenlijst gemaakt. Ik vraag bijvoorbeeld naar je doelgroep en wat je wilt uitstralen. Zo antwoordde Kees onder andere dat hij graag een strak logo wilde, maar zonder hardheid uit te stralen. En voor kleur gaf hij aan dat hij iets heeft met oranje, maar andere kleuren zijn ook prima. Liever geen zwart en wit.

Door de vragenlijst krijg ik altijd een duidelijk beeld en kan ik beginnen met ontwerpen.

Kees mailde terug dat hij erg enthousiast was over de voorstellen. De laatste had zijn voorkeur! Deze ben ik daarna verder uit gaan werken in verschillende kleuren die hij graag wilde zien.

De donkere kleuren bleken het niet helemaal te zijn. Soms heb je een idee in je hoofd en blijkt het in de uitwerking niet mooi te zijn. Het is wel fijn om het even te zien, zodat het in ieder geval de twijfel wegneemt. Dit zal onwijs helpen met de zoektocht naar de juiste kleur.

Voor Kees voelde oranje toch wel heel fijn. Ik heb vervolgens 3 verschillende kleuren oranje verwerkt om de juiste tint te kunnen bepalen.

En zo kwamen we tot een mooi eindresultaat!

De uitstraling van een bedrijf begint altijd bij een logo. Hierna worden ook de andere huisstijl-elementen ontwikkeld. De belangrijkste beslissingen in de uitstraling zijn al gemaakt. Welke kleuren zijn belangrijk en welk lettertype wordt gebruikt? Een belangrijke basis dus!

Voor Kees ben ik vervolgens aan de slag gegaan met een visitekaartje en een website. Wat ons betreft is het een prachtig totaalplaatje geworden!

 

“De afgelopen periode heb ik samen met Annemiek mijn website en huisstijl ontwikkeld. Annemiek heeft aan een half woord genoeg en niets is haar teveel. De wijze van samenwerking laat zich het beste omschrijven als een heel goede co-productie. Ook het live zetten verliep probleemloos en een paar dingetjes die ik nog wilde aanpassen waren binnen no time geregeld. Ben je op zoek naar een topper op het gebied van huisstijl en website design, ik zou het wel weten als ik jou was!”

Kees van Bekkum

Keesvanbekkum.nl

Meer tips, tricks & persoonlijke verhalen?

TIPS & TRICKS

PROJECTEN

PERSOONLIJKE VERHALEN