Laat je logo meegroeien!

ANNEMIEK
VAN LUINEN

Een huisstijl die 100% klopt, daar ga ik voor!

Logo’s. Allemaal leuk en aardig. Maar wat nou als je na een paar jaar niet meer tevreden bent met je logo? Of misschien dekt het tegen die tijd de lading niet meer? Ik krijg de vraag regelmatig en dat is vaak de reden waarom mensen niet voor een definitief logo durven te kiezen. Zonde! Je zit namelijk niet de rest van je ondernemers carrière aan dat logo vast.

Jij als persoon ontwikkelt je. Jouw bedrijf ontwikkeld met je mee. Je gaat misschien andere diensten of producten aanbieden of je besluit je op een hele andere doelgroep te richten. Dit betekend niet dat jouw logo precies hetzelfde moet blijven. Die mag namelijk best met jou mee groeien!

Zo ben ik ooit begonnen met dit logo. Ik ging solliciteren voor een stageplek als grafisch vormgever en ik wilde opvallen. Ik maakte briefpapier met een logo voor mezelf erop en daar printte ik mijn CV en sollicitatiebrief op. Dat moest wel opvallen dacht ik zo! Ik had grote dromen en dat omschreef ik ook in mijn brief, wat me uiteindelijk een toffe stageplek heeft opgeleverd!

Maar… Toen ik naast mijn studie ook ontwerpen ging maken voor ondernemers, vond ik dat dit logo de lading niet dekte. Ik had een bedrijf en dat had een serieuzer logo nodig. Ik heb er heel lang over nagedacht en uiteindelijk dit logo ontworpen.
Ik schreef me in bij de Kamer van Koophandel en had een bedrijf! Super trots was ik. En 2 jaar dekte het de lading. Maar toen ik mijn bedrijf nog serieuzer ging nemen en er meer opdrachten binnenkwamen, was het weer tijd voor de volgende stap. Ik paste mijn website aan, en heb mijn logo strakker gemaakt.
Ik ben nog steeds erg blij met dit logo. Maar, ik groeide weer. Ik ging reizen en pitchte vaak mijn bedrijf. Het heette altijd AnnemiekvanLuinen.nl, maar dat bekt niet zo lekker in het buitenland. Ik kreeg buitenlandse opdrachtgevers en het was gewoon niet handig. Ik besloot het nóg serieuzer aan te pakken.

Zo ontstond BLOOM. Een hele nieuwe naam, met een nieuw logo, nieuwe website en nieuwe visitekaartjes.

Wat ik met dit verhaal wil zeggen, is dat je logo mee kan groeien met je bedrijf! Natuurlijk is het niet handig als je elke half jaar van logo wisselt, want je wilt immers wel herkenbaarheid opbouwen. Maar eens in de zoveel tijd is het helemaal niet erg. Het is juist goed om jouw logo mee te laten groeien met je bedrijf, en soms is er niet eens heel veel verandering nodig om jouw logo weer lekker op te frissen!